Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-07@06:41:56 GMT

وقوع بیش از ۴۶ درصد جرائم در تلگرام

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۸۵۰۷۸

رویداد۲۴-رئیس پلیس فتا ناجا در پاسخ به این سوال که بیشترین جرایم در کدام یک از فضاهای مجازی صورت می‌گیرد، گفت: امروز بیش از 46 درصد جرائم صرفا در تلگرام اتفاق می‌افتد و تقریبا نزدیک به 20 درصد جرائم در اینستاگرام و بقیه آن در 920 هزار سایت‌ اتفاق می‌افتد.سردار سیدکمال هادیانفر در جمع خبرنگاران با اشاره به سامانه‌های پلیس فتا گفت:‌ 22 آزمایشگاه معین در کشور افتتاح شده است که تعدادی از این آزمایشگاه‌ها در نیمه اول سال 96 افتتاح و امروز نیز در هفت استان دیگر کشور به صورت ویدئو کنفرانس به دستور فرماندهی ناجا افتتاح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: آزمایشگاه‌های ما در گذشته در چند حوزه فعالیت می‌کردند از جمله نت‌ورک شبکه، تلفن همراه و کامپیوتر و حوزه‌های رمز و مالتی مدیا فعالیت می‌کرد. در گذشته استان‌های کشور مجبور بودند برای اینکه ادله لازم را از مجرمان برای استنادپذیری می‌گرفتند برای مستندات قضائی به استان‌های معین مراجعه کنند. اما از ابتدای امسال و همچنین از همین لحظه هر استانی برای خود آزمایشگاه تخصصی خود را دارد.

رئیس پلیس فتا ناجا در خصوص جرایم سایبری گفت: تاکنون 152 هزار ادله دیجیتال در آزمایشگاه‌های پلیس فتا بررسی شده و 60 درصد این ادله مربوط به پرونده‌های پلیس فتا بوده است که بخشی از آن مربوط به پلیس مواد مخدر و بخشی مربوط به پلیس آگاهی و پلیس پیشگیری بوده است همچنین بخشی از آن مربوط به اجرائات قضائی بوده است که به پلیس فتا واگذار شده است.

او ادامه داد: کشف علمی جرم در سایه مرکز ادله دیجیتال امکان‌پذیر است و ما دیگر به اظهارات و اعترافات متهم نیازی نداریم.

سردار هادیانفر در پاسخ به این سوال که بیشترین جرایم در کدام یک از فضاهای مجازی صورت می‌گیرد، گفت: امروز بیش از 46 درصد جرائم صرفا در تلگرام اتفاق می‌افتد و تقریبا نزدیک به 20 درصد جرائم در اینستاگرام و بقیه آن در 920 هزار سایت‌ اتفاق می‌افتد.

او در پاسخ به این سوال که چه مدت زمان برای کشف هر پرونده لازم است، گفت: پرونده‌ها مختلف است و برخی از پرونده‌ها پیچیده و زمان‌بر هستند اما در واقع متوسط کشف ما نزدیک به هشت روز است ما در مرکز 197 که به طور ماهیانه جلسه داریم مراجعان ما نسبت به همه پلیس‌های تخصصی در حداقل ممکن است، اما گاهی اوقات اطاله رسیدگی به پرونده‌ها طولانی است و در دادگاه‌ها مدت زمان طولانی برای رسیدگی به یک پرونده سپری می‌شود. اخیرا پرونده‌ای داشتیم که از بیش از دو هزار نفر سرقت شده بود ما در پلیس فتا در 72 ساعت اولیه متهم را شناسایی و دستگیر کردیم و پول‌های کشف شده از این فرد نیز در اختیار مقامات قضائی قرار گرفت اما شکات در زمان دادرسی نمی‌تواند پول خود را دریافت کنند و این موضوع برای مردم ایجاد نارضایتی می‌کند.

رئیس پلیس فتای ناجا در خصوص اینکه روزانه چند کانال در فضای مجازی فیلتر می‌شود، ‌گفت: براساس چهار سیاستی که تلگرام به کشور تحمیل کرده است از جمله موضوعات پورن و تروریستی ما روزانه 100 تا 200 کانال را برای حذف ارسال می‌کنیم که برخی از آنها حذف و برخی دیگر نیز حذف نمی‌شود.

او درباره کانال آمدنیوز نیز گفت: وزیر ارتباطات براساس ایمیلی که به مدیر تلگرام ارسال کردند درخواست کردند که کانال آمدنیوز به دلیل ترویج خشونت و تروریسمی که انجام می‌شود فیلتر شود.

سردار هادیانفر در پاسخ به این سوال که آیا شما موافق با فیلترینگ تلگرام در سال 97 هستید یا خیر، گفت: نظری در این مورد ندارم و هر تصمیمی که سیاست کلی کشور در این زمینه بگیرد ما نیز تابع آن خواهیم بود.

رئیس پلیس فتا همچنین در خصوص سایت‌هایی که در ایام نوروز اقدام به فروش بلیت و تورهای مسافرتی می‌کنند، گفت: فعالیت اقتصادی در تلگرام به ‌گونه‌ای است که هیچ کنترلی روی آن صورت نمی‌گیرد و کلاهبرداری در موضوعات مختلف در تلگرام بسیار زیاد است، اما آنچه که ما بر آن تاکید داریم این است که مردم از سایت‌هایی استفاده کنند که دارای نماد اعتماد هستند. این سایت‌ها در صورتی که تخلفی را مرتکب شوند شناسایی شده احضار می‌شوند و پرونده‌هایشان در اختیار صنعت، معدن و تجارت قرار می‌گیرند. بیش از 13 هزار صنف هستند که دارای نماد اعتماد بوده و در فضای مجازی و سایت‌های مختلف فعالیت می‌کنند.

او ادامه داد: توصیه ما به مردم این است که هر خدماتی اعم از خرید و فروش و... که در فضای مجازی صورت می‌گیرد صرفا از سایت‌هایی استفاده شود که دارای نماد اعتماد بوده تا آسیب نبینند. البته افرادی هستند که صفحات فیک ایجاد کرده و توسط آن اقدام به کلاهبرداری می‌کنند و اگر کسی در این زمینه به ما شکایتی بکند ما براساس قانون اقدام خواهیم کرد.

سردار هادیانفر در پاسخ به این سوال که گفته شده جمعه گذشته 120 سایت ایرانی هک شده‌اند آیا صحت دارد یا خیر، گفت:‌ شرکت‌هایی هستند که سایت‌هایی ایجاد کرده و رها کرده‌اند این سایت‌ها اساسا مشکلات CMS داشته و از یک نوع CMS استفاده می‌کنند. و این هک‌هایی که صورت گرفته هک‌های دی‌فیس هستند. این سایت‌ها محتوایی را جابجا می‌کنند و اصلا ارزش هک شدن ندارد و شاید یکی از آسان‌ترین کارهایی است که در این حوزه می‌تواند اتفاق بیفتد اما ما از سال 95 بعد از اتفاقاتی که برای مرکز آمار ایران صورت گرفت تمام شرکت‌هایی که از CMS ایرانی استفاده می‌کردند توسط پلیس فتا احضار شده و از آنها اخذ تعهد کرده و از شرکت تولیدکننده این CMSها نیز خواستیم تا ضعفهای امنیتی را برطرف کنند و براساس گزارشی که هفته گذشته از این شرکت گرفتیم ضعف‌های امنیتی برطرف شده است.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۸۵۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس فتا: ۹۱ درصد حجم «آلودگی جرایم غیر اخلاقی» مربوط به اینستاگرام است

رئیس پلیس فتای فراجا از اجرای طرح برخورد با جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی در فضای مجازی خبر داد.

به گزارش ایسنا؛ رئیس پلیس فتای فراجا از اجرای طرح برخورد با جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی شامل لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ در فضای مجازی خبر داد.

سردار وحید مجید درباره جزئیات اجرای این طرح گفت: با اجرای طرح عملیاتی پیش دستانه علیه جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی؛ شامل لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ؛ گردانندگان، مدیران و اعضا ۱۰ نشانگاه سایبری فعال شناسایی شده و مورد اقدام عملیاتی و قضائی قرار گرفتند.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد ۹۸۳۵ تارنما نیز مورد رصد عام قرار گرفتند که با بررسی اطلاعاتی سایبری بر روی ۳۸۴۲ فقره تارنمای مشکوک تعداد ۱۷۶۵ مورد مجرمانه مشاهده شد که از این تعداد ۷۶۵ مورد با تذکر تلفنی و با همکاری هموطنان تمامی محتوای نامناسب مسدود شد و مابقی برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.

رئیس پلیس فتا فراجا افزود: با بررسی های صورت گرفته شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیش از ۹۱ درصد؛ کماکان بیش‌ترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به مطالبات گسترده و عمومی هموطنان از پلیس فتا برای پاکسازی و امن سازی فضای سایبر از محتواهای نامناسب و مغایر با شعائر دینی و هنجارهای عام جامعه و خانواده، گفت: بخش اعظم گزارشات این حوزه توسط کاربران فهیم و آگاه فضای مجازی به این پلیس گزارش شده است.

مجید تصریح کرد: اجرای طرح های عملیاتی و پیش دستانه در خصوص اینگونه جرائم که .باعث نگرانی خانواده های ولایت مدار ایرانی شده قطعا در اولویت پلیس فتا است.

رئیس پلیس فتای فراجا از هموطنان خواست که همچون گذشته در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را پلیس اطلاع دهند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • یک فوتی در نزاع عمومی در روستای راسفند ایذه
  • درس پسندیده معلم رامیانی به دانش آموزان خود
  • ۳۰ درصد پلیس‌های ترکیه در فکر خودکشی
  • دستگیری عامل تیراندازی و وقوع قتل در مراسم عروسی
  • پلیس فتا: ۹۱ درصد حجم «آلودگی جرایم غیر اخلاقی» مربوط به اینستاگرام است
  • هشدار به برگزارکنندگان لایو‌های غیراخلاقی در اینستاگرام
  • طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی
  • کشته شدن مردی که با خودرو به موانع امنیتی کاخ سفید برخورد کرد
  • دستگیری قاتل فراری در مهاباد در کمتر از ۱۲ ساعت
  • قاتل فراری در مهاباد در کمتر از ۱۲ ساعت دستگیر شد